Презареди! Canyon показва как зареждането на джаджи става все по-лесно и по-умно

Total
0
Shares

Безжичното зареждане се превръща в истински символ на съвременния свят, в който мобилните устройства играят ключова роля в ежедневието ни. Удобството и лекотата на използване на такива устройства често стават решаващи фактори при избора им. Безжичното зареждане не е просто технология, то е нов етап в еволюцията на удобството и автономността.

Принцип на действие

Въпреки че има голям брой начини за предаване на електричество без проводници, най-често срещаният е използването на електромагнитна индукция.

Още в края на 20-ти век индукционните намотки се използват в домакинските уреди за зареждане на електрически четки за зъби и самобръсначки, но поради липсата на единен стандарт този метод не беше широко използван. Тази технология се разви с появата през 2008 г. на стандарта QI, разработен от Wireless Power Consortium. Името на стандарта произлиза от китайската дума Qi (“чи” – пробуждането на вътрешната енергия за действие).

Qi работи на базата на отдавна познатия принцип на електромагнитната индукция, благодарение на който е възможно да се прехвърли енергия от основата към приемника чрез магнитно поле. Базата се намира в самото зарядно, а приемникът в смартфона. В допълнение, стандартът ви позволява да прехвърляте данни за зареждането на устройството, за да спрете автоматично зареждането. Зарядната станция, свързана към електрическата мрежа, генерира променливо магнитно поле и устройство с подходяща индукционна намотка ще получи енергия от полето, индуцирано от зарядната станция, като по този начин е възможно предаване на енергия на късо разстояние.

3в1 безжично зарядно Canyon WS-304

Canyon WS-304 ви позволява да постигнете най-добрата скорост на зареждане и е съвместим с всички устройства с QI технология. Оригиналната форма ви позволява едновременно да зареждате 3 устройства, като Apple Watch, iPhone и Airpods за максимално удобство. Нещо повече, можете свободно да поставите вашия смартфон във всяка ориентация и да продължите да го използвате.

Ефективното разстояние за зареждане до 8 мм ви позволява да зареждате вашия смартфон, без да сваляте калъфа му. А интелигентният чипсет Chipvision поддържа бързо зареждане, контролира ефективно параметрите му и предотвратява прегряване. Покритието против хлъзгане предпазва вашите устройства, докато LED индикаторът ви дава обратна връзка само с един бърз поглед.

WS-304 се предлага в универсален черен цвят, който ще му позволи да се впише перфектно във всеки интериор.

Защо се страхуваме от безжичните зарядни устройства?

Подхождаме към новите технологии подозрително и предпазливо. Първите два въпроса обикновена са: с какво са по-добри от познатите ни вече технологии и опасно ли е да ги използваме? Технологията на безжичното зареждане не е изключение. Зареждането на смартфона по принцип е болна тема. Пожари, макар че това е рядък случай, скъсани проводници, скъсани кабели, различни стандарти на контакти в различните страни – кабелите и щепселите създават само проблеми! Сега си представете: няма кабели?! Телефонът трябва да бъде поставен на “палачинка” или стойка и ще бъде зареден. Естествено, това ще предизвика нови страхове.

Има мит, че батерията на смартфон, зареждащ се чрез кабел, „почива“, за разлика от батерията на смартфон, поставен на безжично зарядно.

Но всъщност състоянието на батерията не зависи от метода на зареждане, а от съответствието с установените стандарти, по-специално от максималната мощност на адаптера. Електрическата енергия се преобразува в химическа енергия, когато батерията се зарежда; обратното се случва, когато се разрежда. Колко енергия може да се съхранява в една батерия се решава от производителя на батерията и какво има във вашия смартфон, а не от зарядното устройство. Това от своя страна определя колко енергия можете да използвате. С прости думи: независимо от вида и максималната стойност на мощността на зареждане, обхватът на напрежението ще се регулира от вашия смартфон, а не от свързаното устройство. Само зареждане, което не е сертифицирано по необходимия стандарт, може да причини повреда на батерията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Нова серия от аксесоари за любителите на музиката и гейминга

Новите аксесоари: безжична преносима колонка BSP-4, True Wireless стерео слушалките TWS-5 и стерео гейминг слушалките INTERCEPTOR GH-8A са вече в България Производителят на компютърни и мобилни аксесоари Canyon представя първите…
View Post

Най-доброто за децата: 3 смарт часовника от Canyon

Смарт часовникът е добра алтернатива на смартфона за дете: възможно е детето да прави и получава телефонни обаждания от устройството, без да се тревожите. Смарт часовникът е оборудван и с…
View Post

Звукът, който ви кара да се движите: Canyon вече е в Spotify!

Canyon, водещата марка за мобилни и компютърни аксесоари с двадесетгодишна история, създаде свой профил в Spotify. Този нов проект цели да подобри ангажираността на Canyon с нейната аудитория чрез създаване…
View Post

20 години прогрес

Canyon празнува юбилей на пазара на мобилни и компютърни аксесоари  Canyon, водещата марка за мобилни и компютърни аксесоари, с гордост обявява своя юбилей: 20 години на пазара. От основаването си…
View Post