Canyon: Безжичното зареждане достига пикова популярност

Total
0
Shares

Безжичното зареждане се превръща в ключов елемент от съвременния ни начин на живот, осигуряващ комфорт, мобилност и естетика в използването на технологиите. Устройствата за безжично зареждане са особено популярни в момента поради своето удобство и простота. Данните за размера на глобалния пазар на безжичните зарядни устройства говорят сами за себе си: през 2022 г. пазарът се оценява на 22,17 милиарда долара и продължава да расте бързо. Прогнозата за 2030 г. е 129,02 милиарда долара спрямо 25,87 милиарда долара през 2023 г.

„Популярността на безжичното зареждане се увеличи значително през последните няколко години, главно поради неговата семплост и удобство. Тази тенденция със сигурност ще продължи и през 2024 г., а пазарният дял на подобни джаджи ще расте“, коментира Анна Найденова-Петрова, мениджър продажби на продуктовата гама на Canyon.

Как работи безжичното зареждане?

Принципът на работа на безжичното зареждане се основава на електромагнитна индукционна технология. В края на 20-ти век домакинските уреди вече използват индукционни бобини за зареждане на електрически четки за зъби и самобръсначки. Въпреки това, поради липсата на единен стандарт, този метод не получава широко разпространение. Пробив в развитието на тази технология беше появата на стандарта Qi през 2008 г., разработен от Wireless Power Consortium.

Използването на стандарта Qi става широко разпространено и все повече компании оборудват слушалки, телефони, смарт часовници и други джаджи с възможности за безжично зареждане. Например марката за мобилни и компютърни аксесоари Canyon предлага широка гама от безжични зарядни устройства, включително модели, които могат да зареждат до 5 джаджи едновременно.

Какви свойства има безжичното зареждане на марката Canyon?

Безжичното зарядно устройство Canyon WS-304 е чудесно решение за премахване на безпорядъка, причинен от множество кабели за зареждане на вашите устройства. В безжичната станция можете едновременно да зареждате своя смартфон, смарт часовник и слушалки. WS-304 поддържа стандарта Qi, което го прави съвместим с всички устройства с възможности за безжично зареждане, включително iPhone, Apple Watch и AirPods.

Ефективното разстояние за зареждане до 8 мм ви позволява да зареждате вашия смартфон, без да сваляте калъфа. Интелигентният чипсет Chipvision поддържа Quick Charge, ефективно контролира параметрите на зареждане и предотвратява прегряване. Canyon WS-304 има противоплъзгащо покритие, което предпазва вашите устройства, както и LED индикатор, който позволява мониторинг на процеса на зареждане. Моделът WS-304 се предлага в четири красиви и необичайни цвята: черен, Cosmic Latte, син и Iced Pink.

Какви са предимствата на безжичното зареждане?

Защо безжичните зарядни устройства привличат вниманието на потребителите? Нека разгледаме основните им предимства:

  • Първо, подредено работно пространство: безжичното зарядно устройство може да зарежда до пет устройства едновременно, елиминирайки необходимостта от множество кабели.
  • Второ, по-малко износване на порта за зареждане на вашия телефон: използването на станции за зареждане като Canyon предотвратява възможни повреди, удължавайки живота на устройството.
  • Трето, удобство и лекота на използване: не е необходимо да проверявате кабела, за да видите дали е свързан правилно към телефона. Просто поставете устройството си върху подложката за зареждане и то ще започне да се зарежда.
  • Четвърто, екологичност: безжичното зарядно устройство елиминира необходимостта от множество кабели за всяка джаджа, което означава по-малко електронни отпадъци.

Популярността и пазарният дял на безжичните зарядни устройства нарастват в световен мащаб, тъй като потребителите все по-често избират този метод за зареждане на своите устройства. Марката Canyon следва световните тенденции и активно развива своята гама безжични зарядни устройства, като предлага множество модели и задоволява различни потребителски предпочитания.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Презареди! Canyon показва как зареждането на джаджи става все по-лесно и по-умно

Безжичното зареждане се превръща в истински символ на съвременния свят, в който мобилните устройства играят ключова роля в ежедневието ни. Удобството и лекотата на използване на такива устройства често стават…
View Post

20 години прогрес

Canyon празнува юбилей на пазара на мобилни и компютърни аксесоари  Canyon, водещата марка за мобилни и компютърни аксесоари, с гордост обявява своя юбилей: 20 години на пазара. От основаването си…
View Post

Нова серия от аксесоари за любителите на музиката и гейминга

Новите аксесоари: безжична преносима колонка BSP-4, True Wireless стерео слушалките TWS-5 и стерео гейминг слушалките INTERCEPTOR GH-8A са вече в България Производителят на компютърни и мобилни аксесоари Canyon представя първите…
View Post

Звукът, който ви кара да се движите: Canyon вече е в Spotify!

Canyon, водещата марка за мобилни и компютърни аксесоари с двадесетгодишна история, създаде свой профил в Spotify. Този нов проект цели да подобри ангажираността на Canyon с нейната аудитория чрез създаване…
View Post